Network Isolation

Network Isolation biedt veilige externe toegang tot applicaties, gegevens en services. Alleen geautoriseerde gebruikers met geverifieerde apparaten kunnen specifieke bronnen op het netwerk benaderen. Zo wordt ongeautoriseerde toegang tot gevoelige informatie voorkomen. 

Deze uitgebreide oplossing beschermt tegen externe bedreigingen en zorgt voor een flexibele en veilige werkomgeving. Met Network Isolation kunnen bedrijven vertrouwen op de integriteit en vertrouwelijkheid van hun gegevens, terwijl de productiviteit en efficiëntie worden bevorderd.

Network Isolation is een geavanceerde oplossing die ontworpen is om veilige toegang te bieden tot bedrijfsnetwerken voor werknemers. Het product richt zich op het aanpakken van het probleem waarbij hackers nog steeds toegang kunnen krijgen tot bedrijfsnetwerken, zelfs als deze al gesegmenteerd zijn.

Traditionele netwerken vertrouwen vaak op firewall-segmentatie om het netwerk te beschermen, maar deze aanpak kan nog steeds kwetsbaarheden bevatten die door hackers kunnen worden benut. Network Isolation neemt een nieuwe benadering en past het Zero Trust-principe toe. Dit betekent dat er geen vertrouwen wordt gegeven aan gebruikers of apparaten op het netwerk en dat alles continu wordt geverifieerd.

De kern van Network Isolation is het bieden van veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk na verificatie. Gebruikers moeten zich authentiseren via methoden zoals Gmail of Microsoft 2FA (2-Factor Authentifaction) voordat ze toegang krijgen. Belangrijk is dat de toegang alleen wordt verleend tot specifieke applicaties en/of apparaten, in plaats van het volledige netwerk. Dit zorgt voor een zeer gerichte en beperkte toegang, waardoor de kans op ongeautoriseerde toegang tot gevoelige bedrijfsinformatie wordt geminimaliseerd.

Met Network Isolation kunnen bedrijven profiteren van verschillende voordelen. Het Zero Trust-principe zorgt ervoor dat alleen geauthenticeerde en geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot het netwerk, wat de algehele beveiliging versterkt. Het product ondersteunt ook hybride werkomgevingen, waarbij zowel remote als back-to-office-gebruikers veilige toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk.

Een ander voordeel van Network Isolation is de bescherming tegen allerlei soorten bedreigingen. Het product controleert regelmatig de gezondheid van apparaten die verbonden zijn met de applicaties en biedt micro-segmentatie om de verspreiding en impact van bedreigingen te beperken.

Bovendien verbetert Network Isolation de gebruikerservaring. Het biedt snelle en naadloze verbindingen, waardoor gebruikers efficiënt toegang hebben tot de benodigde applicaties en gegevens, ongeacht hun locatie.

Implementatie en management van Network Isolation zijn ook eenvoudig en flexibel. Het product vereist geen complexe netwerksegmentatie en biedt een Network Isolation Portal voor het beheren en fine-tunen van het netwerk. Daarnaast is er de Network Isolation Access Controller (NIAC), waarmee eenvoudig regels kunnen worden ingesteld voor de toegankelijkheid van apparaten.

Network Isolation is een essentieel hulpmiddel om bedrijfsnetwerken veiliger te maken en gevoelige bedrijfsinformatie te beschermen. Het biedt een modernere en effectievere benadering van netwerkbeveiliging, waardoor bedrijven kunnen profiteren van verbeterde beveiliging, gebruikerservaring en eenvoudigere implementatie en beheer.

 

Meer weten