Te weinig Belgische ondernemingen beschikken over voldoende kennis en deskundigheid op het vlak van cyberveiligheid. Van een cyberstrategie is vaak helemaal geen sprake.
Xerius wil via een combinatie van leervormen, zogenaamd blended learning, jou als ondernemer tonen welke competenties je nodig hebt om je te wapenen tegen cybercriminaliteit. Hierbij reiken we zowel technische als organisatorische maatregelen aan.
De toenemende digitalisering bij onze ondernemingen brengt ook het risico van cybercriminaliteit met zich mee. Een bedreiging voor zelfstandigen, bedrijfsleiders én werknemers. Het is daarom van belang dat élke ondernemer overtuigd geraakt van het belang van beveiliging.
Geen enkele onderneming is immers veilig. Ook de kleintjes niet. Een houding waarbij je als ondernemer de kop in het zand steekt en hoopt dat het jou niet overkomt: daarbij is niemand gebaat. Maar jij bent al tot hier gekomen, dus je zette al een stap in de goede richting.
Via deze gratis opleiding maken we jou als ondernemer bewust van de zwakke schakels in je digitale bescherming. Zo helpen we je cyberincidenten voorkomen en vermijd je financiële schade en imagoverlies.
Via een reeks webinars en interactieve lessen tonen we je technische en organisatorische maatregelen, policies en handige tools. Je krijgt, op een tempo dat je zelf kiest, handvaten aangereikt om zelf veilig digitaal te werken. En daarbij geven we je ook tips hoe je je medewerkers bewuster maakt van de valkuilen van de digitale wereld.
Enkele onderwerpen die aan bod komen tijdens de opleiding zijn:
- Veilig mailverkeer: hoe herken je verdachte berichten én bescherm je uitgaande e-mails tegen misbruik.
- Veilige toegang: wat is een goed wachtwoord? Hoe werkt multifactor authentication?
- Beveiliging van je netwerk, systemen en website.
- Nieuwe technologieën: uitleg over artificiële intelligentie, cloud en Internet of Things.
- GDPR: hoe ga je om met datalekken? Wat zijn de rechten van de betrokkenen? …
Na deze opleiding heb jij als ondernemer meer vertrouwen om zelf stappen te zetten om je onderneming beter te beschermen. Je weet immers perfect hoe je de IT-systemen in jouw bedrijf veiliger maakt. Bovendien beschik je dan over de nodige kennis om je IT-leveranciers meer gerichte opdrachten te geven.
Kortom, dit traject zorgt ervoor dat je meer openingen in je beveiliging opspoort en sluit, én de kans op cyberincidenten vermindert.