Anti-spam

jj
Jeremy Katz

Bijgewerkt: 2023-10-10

Spam zijn ongewenste elektronische berichten die erop gericht zijn informatie te stelen, de gebruiker te misleiden of hem gewoon te irriteren. 

Het gaat meestal om e-mails met een commerciële boodschap of om je te vertellen dat je heel makkelijk rijk kan worden. Maar het kunnen ook sms-berichten zijn, pop-ups, ...

Helaas is spam in de digitale wereld niet beperkt tot vervelende reclame. Het kan ook het vehikel zijn voor een echte cyberaanval. Bijvoorbeeld als het spambericht je aanmoedigt om schadelijke software te downloaden of een phishing-poging inhoudt.

Om je ertegen te wapenen, kan je anti-spamsoftware installeren. Die filtert de e-mails die je verzendt en ontvangt. Ongewenste berichten worden automatisch verwijderd op basis van hun onderwerpsregel of inhoud.

Hoe minder spam je ontvangt, hoe meer je je op je werk kan concentreren en hoe kleiner de kans dat je op een link klikt of op een frauduleuze e-mail antwoordt. Anti-spamsoftware is dus niet alleen een troef op het vlak van IT-veiligheid. Het maakt je werk ook makkelijker, efficiënter en rendabeler.

Meer weten

Anti-spam
d
d
d
QuickScan

QuickScan

5 vragen die leiden tot eerste aanbevelingen, volgens jouw prioriteiten.

Ontdek

CyberScan

Uitgebreide test van de cyberveiligheid van jouw kmo en tips om haar te versterken.

Doe de test